ATAK-S

 

Atak-S ırkı ANKARA TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (TAE) tarafından geliştirilen yüksek verimli yumurta ırkı olup salma tavukçuluk için ideal ırklardan biridir. Atak-S tavuğu TAE ’nin 10 yıl süren çalışmalarının sonucu üretilen Türkiye’nin ilk yerli yumurtacı tavuk ırkıdır. Ortalama olarak 2 buçuk - 3 yıl yumurta vermektedir. Salma tavukçuluk için doğada dirençli olması nedeniyle tercih edilen ırkların başında gelmektedir. Atak-S özellikle son senelerde doğal yumurta üretiminde vazgeçilmez bir ırk olmuştur.

*ORTALAMA 18/20 HAFTALIK ARASINDA İLK KLAVUZ YUMURTASINI VERMEKTEDİR.

*YILDA ORTALAMA OLARAK 240/260 ADET YUMURTA YAPMAKTADIR.

*YUMURTA AĞIRLIĞI ORTALAMA 63-65 GR’DIR.

*YUMURTA RENKLERİ GRİ-BEJ RENGİNDEDİR.

*YEM TÜKETİMİ SALMA TAVUKÇULUKTA ORTALAMA 115/118 GR’DIR.

*AĞIRLIĞI ORTALAMA 18. HAFTADA 1500 GR 80. HAFTADA 2200 GR’DIR.

 

Tavuklara yapılan aşılar ;

 

GÜNLER

AŞI TÜRLERİ

UGULAMALAR

1.Gün AMINEW SPREY AŞI
5-7.Gün GUMBOPEST DERİ ALTI
11.Gün GUMBORO İÇME SUYU
15-17.Gün MA-5 MA5 İÇME SUYU
19-22.Gün GUMBORO İÇME SUYU
30-31.Gün GUMBORO İÇME SUYU
45-46.Gün MA5/CLONE5 İÇME SUYU
11-13.Hafta MA5/CLONE5 İÇME SUYU
12. Hafta MA5/CLONE5 SPREY AŞI
16. Hafta 4’LÜ AŞI ÇİÇEK VEBA KANAT ALTI (size ait)

NE YAPIYORSAK ONU SÖYLÜYORUZ